Ką veikti žiemą? 20+ žaidimų ant sniego vaikams

Pastebime, kad šiuolaikinius vaikus ištempti į lauką darosi vis sunkiau ir sunkiau. Nenuostabu, juk namuose tiek žaidimų galimybių, o kur dar spalvoti ir interaktyvūs ekranai. Džiaugtis žiema ir jos teikiamos malonumais reikia išmokti. Parodykime vaikams, kad ir lauke gali būti įdomu, ypač žiemą.

Surinkome jums daug smagių užsiėmimų lauke, kai spaudžia šaltukas. Apsirenkite šiltai ir bėkite į lauką viską išbandyti.

Piešimas ant sniego su flomasteriais ar spalvotais žymekliais, daugiau skaitykite čia: How We Learn

Pasigaminkite ledinius dubenėlius. Instrukcija čia: Non-Toy Gifts.

Nulipdykite nedidelius mielus sniego seneliukus ir juos nuspalvinkite. Kaip? Daugiau čia: Easy Peasy and Fun

Arba pieškite piešinius tiesiog ant sniego. Neribokite savęs –
via Really Quite Lucky

Pasigaminkite spalvotų ledo kubų. Daugiau jų pasidarius jau ir spalvotą ledo namą galima bus pastatyti. Kaip juos pasidaryti, skaitykite Madame Belle Feuille

Pūskite muilo burbulus ir stebėkite kaip jie užšąla. Nors burbulai pradės šalti prie 0, bet šis užsiėmimas kur kas smagesnis, kai temperatūra yra -10 laipsnių ar dar žemiau. Čia galite daugiau pasiskaityti apie užduotį –
Fireflies and Muddle Pies .

Jei kieme turite apšvietimą, pastatykite sniego jurtų miestelį. Jis įspūdingai atrodys sutemus – via Little Green Fingers.

Dar vienas smagus užsiėmimas, kurio nevalia pamiršti – sniego angelai. Turbūt nei vieno didelio ar mažo vaiko, kuris nebūtų bent kartą gyvenime daręs sniego angelo.

Šis užsiėmimas tikrai patiks berniukams! Pasigaminkite sniego žmogaus pėdsako įspaudus. Jums tereikės nereikalingos didelės kartoninės dėžės ir poros batraiščių. Šaltinis čia.

Puikus užsiėmimas mažiesiems tyrinėtojams – ieškokite lobio sniege. Jums tereikės iš anksto namų šaldiklyje pasiruošti spalvotų ledo kubelių. Kaip viską pasidaryti skaitykite Wilder Child.

Pasigaminkite ledo žibintą. Instrukciją rasite čia
Practically Functional.

Pasigaminkite gigantiškų spalvotų kiaušinių iš ledo, procesas toks paprastas, o veiklos su jais lauke sugalvoti galima labai daug. Šaltinis.

Pastatykite sniego senį. Jei įprastas jau pabodo, sugalvokite ką nors originaliau, pavyzdžiui, senis besmegenis aukštyn kojimis. Čia daugiau originalių idėjų – Mommys Shorts.

Netoliese stadionas ar didžiulė pieva su ką tik gausiai iškritusiu sniegu? Sukurkite, tiksliau „išvaikščiokite”, sniego labirintą. Idėją aptikau čia – Life With More Babies.

Pasigaminkite ledo girliandą ir papuoškite savo terasą. Kaip ją pagaminti skaitykite Peek-a-Boo Pages .

Ši tinklaraštininkė-mama siūlo surengti veik visas žiemos olimpines varžybas: šaudymas iš sniego gniūžčių, 100m bėgimas per sniegą, balansuoti ant rąsto, šokti į tolį ant sniego, rogučių lenktynės. Tikrai verta užmesti akį ir įgyvendinti patiems – Rain Or Shine Mamma.

Pasigaminkite dekoraciją iš gamtoje rastų priemonių ir ledo. Idėja –
Artful Kids.

Pagaminkite ir pakabinkite lesalo laukiniams paukščiams –
via Hello Glow .

Visi drauge nulipdykite gigantišką sniego rutulį ir prie jo nusifotografuokite.

Smėlio žaislai taip pat labai puikia tinka žaidimams su sniegu. Išbandykite!

Užšaldykite žaislus ir surenkite gelbėjimo operaciją. Šaltinis.

Sukurkite spalvotus varveklius. Šis užsiėmimas pareikalaus daug kantrybės, bet rezultatas to vertas. Visą procesą galite paskaitinėti Life With Moore Babies tinklaraštyje.

Žiema yra nuostabus metų laikas, ypač kai ji balta ir sniego iki kelių (ar bent iki kauliukų). Nepraleiskite progų tūnodami namuose.

6 thoughts on “Ką veikti žiemą? 20+ žaidimų ant sniego vaikams

  1. Lina says:

    Negaliu atsigėrėti idėjomis!!! Niekada apie tokias galimybes nepagalvojau, bet būtinai pažadu įgyvendinti bent keletą jau šį savaitgalį 🙂 ačiū už idėjas!!!

    • Dovilė says:

      Lina, būtinai išbandykite. Vienos užduotėlės labiau įtrauks mažuosius, kitos – vyresnius. Rezultate visiems bus smagu, pabūsite daugiau gryname ore. 🙂

  2. Stasė says:

    Mes jau šiandieną kai ką išbandėme. Vaikai buvo laimingi. Dar išbandysime ir daugiau užduočių. Mums patinka.

    • Dovilė says:

      O mums patinka, kad išbandėte. Panašu, kad balta žiema dar pasilaukys, tai spėsite išbandyti visas veiklas. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *