Serga vaikai: 10 ramių užsiėmimų namuose

Sirgti nenori niekas, o ypač sunku ramiai nulaikyti sergančius vaikus. Regis, temperatūra aukšta ir slogos, kosuliai ar gerklės skausmai kankina, o jie nenustygsta vietoje. Kad ir kaip mamos norėtų, vaikai vargu ar sirguliuodami peršalimo ligomis ramiai sau gulės lovoje ir lauks tos stebuklingos išgijimo dienos.

Taigi, kaip juos nuraminti, bet tuo pačiu leisti žaisti. Štai keletas mūsų pačių atradimų ir patarimų.

Lego Nr.1

Lego kaladėlės pirmas žaislas, kurį traukiame susirgus (ir ne tik). Su šiomis kaladėlimis galima prigalvoti tiek veiklų, kad užtektų kelioms dienos. Ir įvairių statinių statymas, ir rūšiavimas pagal spalvas ar dydį, ir robotų bei super mašinų konstravimas, ir vaidmenų žaidimai, ir dar daug daug kitų.

Dėlionės ir galvosūkiai

Nuotrauka: www.lakeside.com

Dėlionės ne tik naudingas užsiėmimas, lavinantis smulkiąją motoriką bei akių-rankų koordinaciją, bet ir tikras laiko žudikas. Jei po ranka neturite dėlionių arba visos pabodusios, susikurkite naują. Tiesiog atspausdinkite paveikslėlį, jį sukarpykite ir bandykite sudėlioti.

Knygų skaitymas

Jei mažasis ligoniukas vistik jaučiasi ne taip gerai, kad liptų iš lovos, nepalikite jo vieno. Prisėskite ar prigulkite šalia ir tegu prasideda vaikiškų knygelių skaitymo maratonas. Skaitykite, analizuokite iliustracijas, aptarkite, ką perskaitėte, kurie personažiai „geriečiai”, o kurie „blogiečiai”, išrinkite mėgstamiausių knygų dešimtuką.

„Užduočių Dėžutė”

uzduociu dezute orai lapkritis kliento nuotrauka
uzduociu dezute orai lapkritis kliento nuotrauka

Kitos mamos sako, kad Užduočių Dėžutės veiklos yra pirmoji pagalba ieškant ramių žaidimų sergant. Čia yra pilnas komplektas: skaitymui, spalvinimui, kirpimui, klijavimui, konstravimui. Tik imkit ir darykit.

Spalvinimas

Internete tikrai rasite devynias galybes spalvinimo paveikslėlių, kuriuos paprasčiausiai atspausdinę su namų spausdintuvu turėsite veiklos kuriam laikui. Jei pabos spalvinti su flomasteriais, išbandykite spalvotus pieštukus, kreideles arba net dažus.

Šiaudelių verimas

Nuotrauka: www.busytoddler.com

Sukarpykite šiaudelius ir verkite karolius, apyrankes arba girliandas. Nuostabus užsiėmimas mažoms rankutėms, lavinantis koordinaciją ir smukiąją motoriką. Visai mažiukams duokite šinilo vielutes, vyresnėliai tikrai suvers ir ant vilnonio siūlo.

Stalo žaidimai

Turbūt kiekvienuose namuose yra nors keli stalo žaidimai ar kortų kaladė. Sergant visai smagu sužaisti vieną kitą partiją nesudėtingų žaidimų. Tik svarbu, kad jie nebūtų pernelyg azartiški ir žaidžiant temperatūra neužkiltų dar aukščiau.

Paveikslai ant lipnios plėvelės

Kai įprasti piešimai pabosta, griebiam lipnią plėvelę, o tada jau kūryba persikelia į kitą lygį. Įvairūs karpiniai, koliažai, maisto produktai, pagaliukai, sausi augalai, dantų krapštukai, šiaudeliai, kruopos ir kas tik nepanaudojama, siekiant TO rezultato.

Inžineriniai žaidimai

Nuotrauka: frugalfun4boys.com

Mokykitės fizikos ir lavinkite inžinerinius gabumus. Dideli mediniai pagaliukai yra nereali priemonė įvairiems konstravimams. Prijunkite dar rūbų segtukus, kanceliarines gumytes, dantų krapštukus ar ką tik sugalvosite ir pirmyn konstruoti tiltus, kelius, statinius ar kosminius erdvėlaivius. Šį užsiėmimą vaikai tiesiog dievina.

Žiūrėjimas pro langą

Sakysite anoks čia užsiėmimas. Bet patikėkite, kartais net ir vaikai neturi kada stabtelėti ir apsidairyti aplinkoje, kuri juos supa. O žiūrėti pro langą ir stebėti aplinką visai smagu. Pavyzdžiui, lyjant lietui galima stebėti kaip keliauja ant lango nukritę lašai, arba kaip jie telkšo į balą; galima skaičiuoti kaimynų automobilius kieme ir įvardinti jų spalvas; dar įvardinti medžių, augančių šalia, pavadinimus; pastebėti gamtos reiškinius ar orą.

O ką veikiate, kai sergate jūsų vaikai? Pasidalinkite komentaruose savo geriausių užsiėmimų atradimais. Ir nesirkite!

One thought on “Serga vaikai: 10 ramių užsiėmimų namuose

  1. Rita says:

    Šaunu.Džiaugiuosi,kad yra tokių nepavydžių žmonių,kurie dalijasi savo idėjomis .Ačiū už primintas,o kai kurias ir užmirštas tiesas.Kai kuriuos pasiūlymus jau su anukyte išbandžiau.JI liko patenkinta,o aš net nepastebėjau kaip greit ir pietų metas atėjo. Sėkmės Jums!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *