Kūrybinės veiklos su vaikais, įkvėptos gamtos

vasara

Kai orai lepina šiluma, visai nesinori būti tarp keturių sienų. Iškišus nosį į lauką galima toliau tęsti mokymosi per žaidimą ir kūrybą procesą. Kartais, kad pradėtum kurti ar žaisti, net nereikia specialių priemonių, viskas, ko gali prireikti, yra čia pat – gamtoje. Aplink lapai, gėlės, akmenys, pagaliukai, konkorėžiai, smėlis, miesto šiukšlės (!!!) – tai puikios priemonės kūrybiniams žaidimams.

Pasufleruosime keletą žaidimo idėjų lauke, o jūs savo ruožtu čiupkite mažuosius smalsuolius ir skubėkite žaisti.

Mandala

Mandala iš gamtoje rastų priemonių

Sukurkite savo mandalą iš aplinkoje rastų lapų, akmenėlių, gėlių ar konkorėžių. Čia nėra teisingo ar neteisingo, gražaus ar negražaus varianto. Svarbiausia pats kūrybos procesas.

Lapų grandinėlė

Ant plonos šakelės suverkite skirtingus lapus, kuriuos pavyks rasti savo aplinkoje, patyrinėkite jų formas, sandarą ir struktūrą. Jei į lauką išsinešite virvagalį galite suverti visą lapų girliandą. Tokie užsiėmimai labai puikiai miklina mažuosius pirštelius, kaip žinia, taip lavinama smulkioji motoriką, atsakinga už sklandžią kalbos raidą.

Audimas

Štai kokią puikią idėją pavyko rasti Craftiments tinklaraštyje. Seniai pamirštas audimas moko susikaupimo, estetikos ir rankų miklumo.

Įspaudai

Tyrinėdami uolienas radote molio gabalą? Būtinai padarykite natūralių įspaudų kolekciją. Vaikams visuomet smagu šiek tiek išsitepti, o ir skirtingas formas bei tekstūras pažins tokiu būdu.

Burtų lazdelė

Pagaliukas, siūlų tutelė ir tai, ką pavyks rasti gamtoje – priemonės kurių prireiks sukurti stebuklingai fėjos ar Hario Poterio burtų lazdelei. O tada lai prasideda vaidmenų žaidimai! Idėja iš Mini Mad Things.

Gėlių vainikas

Su vyresnėmis mergaitėmis galite bristi į pievą ir pinti įvairiausių gėlių vainikus. Tai dar vienas pamirštas užsiėmimas, kurį vertėtų prisiminti su šiuolaikiniais vaikais.

Sapnų gaudyklė

Jei vaikas pradėjo sapnuoti blogus sapnus, sukurkite drauge sapnų gaudyklę iš gamtoje rastų priemonių. Blogus sapnus pagaus viduryje esantis voratinklis, o gerieji sapnai lengvai praslys pro kabančias plunksnas.

Karūna

Jei mergaitės pina vainikus ir jais puošiasi, berniukai gi gali pasigaminti ne ką prastesnes karūnas. Jos gali būti iš šakų, lapų, gėlių, arba iš visko vienu metu. Turint tokią karūną vėliau smagu žaisti vaidmenų žaidimus.

Skaičiuokite

Įdomų būdą mokytis skaičiuoti siūlo tinklaraštininkė Ieva iš Čiao Teo. Tereikia popieriaus lapo su parašytais skaičiais, lapų ir skylamušio. Puikus užsiėmimas namų kieme ar sodyboje.

Pažinkite raides

Jei jau mokotės pažinti raides ar skaityti, nenustokite to daryti ir gamtoje. Iš gamtoje rastų priemonių dėliokite raides, žodžius. Arba griebkite pagaliuką į ranką ir tiesiog ant žemės ar smėlio rašykite.

Ieškodami vaikams žaidimų ir kūrybinių užsiėmimų lauke idėjų, supratome, kad iš namų pasiėmus vieną vienintelę priemonę lauke galime nuveikti gerokai daugiau nei įprastai. Kaip jau turbūt supratote – tai siūlų tūtelę. Nuo šiol ją visuomet nešiosimės kišenėje. Pasiimkit ir jūs!

Gero oro ir smagių žaidimų lauke!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *