Kaip iškrauti vaikus namuose darganotu rudens oru

veiklos vaikams

Ką daryti aktyviems, šėlti ir bėgioti mėgstantiems vaikams šaltuoju metų laiku? Juk neisi į lauką, kai už lango vėjas laužo medžius, o lietus skalauja langus. Ir ne visada aktyviems vaikams pakaks paspalvinti, paskaityti, ar nulipdyti kokią skulptūrėlę…

„Užduočių dėžutė“ pristato žaidimus, kurie padės vaikams išsikrauti namie.

1. Linijų žaidimai

Iš spalvotos lipnios juostos padarykite kokių dešimties linijų ruožą. Tarp linijų – pėdos pločio tarpai. Pirmoji linija tai statas. Ir tada – papasakokite vaikams užduotis.

Pirmoji užduotis: nuo starto linijos šokti kiek įmanoma toliau. Leiskite vaikams ties šita užduotimi padirbėti, pasitreniruoti ir pagerinti savo rekordą. Linksmiausia – žaisti ne vienam!

Antroji: nuo starto linijos šokti kiek įmanoma toliau, tačiau atbulai, atsukus nugarą. Vaikams toks netikėtumas turėtų patikti!

Trečioji: šokinėti nuo starto linijos ant vienos kojos nenukritus. Ar vaikui pavyks iššokinėti visą linijų ruožą?

Ketvirtoji: Vieną koją padėti ant stato linijos, o kita koja pasiekti kiek įmanoma toliau. Gal pavyks padaryti špagatą?

2. Reikalai su balionu

Balionas – klasikinis ir pigus žaislas vaikui nuo kūdikystės iki mokyklinio amžiaus. Štai keletas žaidimų su balionu.

Nenumeskite baliono ant žemės. Paprastas užsiėmimas, tačiau jo metu dirbs visas vaiko kūnas. Jei su vienu balionu vaikui per lengva – duokite du balionus. Tegu jis žongliruoja ir prižiūri, kad nenukristų nė vienas balionas ant žemės.

Pingvinai eina. Įsidėkite balionus tarp kelėnų ir kuo greičiau apeikite kambario perimetrą. Ar pavyks tai padaryti nepametus baliono? Galima skaičiuoti laiką, per kurį vaikai tai padarys greičiausiai.

Pučiame balioną. Supraskite teisingai: jau pripūstą balioną padėkite ant starto linijos ir vaikas, pūsdamas jį ir sudarydamas vėjelį, pasiekia kaip įmanoma greičiau finišą.

Baliono tinklinis. Šiam žaidimui prireiks dviejų žmonių. Pasidarykite „tinklą“, tai gali būti kėdė, ar kita riba, per kurią teks mušinėti balioną. Esminė taisyklė: balionas negali nukristi ant žemės.

Kojų balansavimas. Čia jau rimtesnis iššūkis. Reikės atsigulti ant žemės ir su pėdomis balansuoti, kad balionas nenukristų ant žemės. Tai nelengva užduotis, kurios metu dirbs vaiko koncentracija ir raumenys.

3. Lipnus voratinklis

Kartu su vaiku tarpduryje su lipnia juosta padarykite voratinklį. Tačiau atkreipkite dėmėsį: jei lipni juosta ne dvipusė, tuomet lipniąją dalį darykite tik iš vienos pusės.

Kai voratinklis jau parengtas, tuomet meskite lengvus objektus į voratinklį: popieriaus ar vatos gumulėlius, medžiagos skiautes, balionus. Skaičiuokite, kiek objektų prikibs.

Lipnus voratinklis

4. Raidžių lenta

Ant durų ar sienos priklijuokite su lipniais popieriukais įvairių raidžių atsitiktine tvarka. Tuomet su lengvu kamuoliuku pabandykite pataikyti į nurodytą raidę. Jei mažasis žaidėjas jau pažengęs raidžių pažinime, tuomet galima bandyti „mėtyti“ konkrečius žodžius. Jei žaidėjas suklysta, tuomet reikia pradėti nuo žodžio pradžios.

 Raidžių lenta
Raidžių lenta

5. Ping Pong žaidimas

Šiam žaidimui prireiks plastikinio (arba nebūtinai) puodelio ir lengvo, stalo teniso kamuoliuko (ar kitokio kamuoliuko, kuris tilptų į puodelį).

Žaisti galima dviese arba vienam. Jei vaikai yra du, tuomet vienas meta kamuoliuką, o kitas gaudo su puodeliu. Iš pradžių pradėkite nuo mažo atstumo tarp vaikų. Vėliau, kai žaidėjai įgus, atstumą padidinkite.

Jei vaikas vienas – tuomet jis tegu meta kamuoliuką į orą ir gaudo jį su puodeliu. Tėvams gali atrodyti nuobodu, bet patikėkite, dažnai vaikams, paprasti užsiėmimai yra patys įdomiausi.

Ping Pong žaidimas
Ping Pong žaidimas

6. Neįkrisk pas krokodilą!

Dar vienas itin paprastas žaidimas: išdėliokite kambaryje įvairių „ledo lyčių“, t.y. pagalvių, knygų, dėžių dangčių ir kitų šiek tiek didesnių dalykų, ant kurių vaikas galėtų atsistoti.

O dabar: įjunkite vaizduotę, jog kambaryje srauni upė, kurioje plaukioja išalkęs krokodilas. Įveikite kliūčių ruožą šuoliuodami nuo lyties ant lyties neįkritę pas krokodilą.

7. Veidrodėli, veidrodėli

Šiam žaidimui reikės dviejų žmonių. Jei šeimoje tik vienas vaikas – teks žaisti vienam iš tėvų. Sustokite vienas priešais kitą. Pirmasis padaro kokį veiksmą: pašokinėja du kartus, daro pratimą, vaizduoja bezdžionę ir t.t., o antrasis turi tai pakartoti vienodai, lyg atspindys veidrodyje. Tuomet apsikeiskite rolėmis.

Beje! Negalima juoktis! Ar pavyks?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *